Reiki

In tegenstelling tot het Therapeutic Healing werk ik met Reiki wel op het lichaam.
Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie, ook wel de 'kracht van de zon' genoemd. Het is de kracht van al het leven, de energie van de groei in de mensen, planten en dieren. Door onze geboorte beschikken we allen over deze energie. Maar er is ook een andere betekenis. Het is een vorm van zelfgenezing,

Je kunt je de Reiki misschien het best voorstellen als een elektrische stroom, die doordringt tot in de kleinste cellen van het lichaam. Als er ergens sprake is van een stoornis, lichamelijk, mentaal, emotioneel of zelfs spiritueel, dan heeft dit effect op de frequentie van de stroom, en dus op ons magnetisch veld.
Als we ons goed voelen zijn stroomt de energie goed door ons heen. Maar wanneer de het niet lekker stroomt kun je daar hinder van onder vinden.
Wanneer je een reiki behandeling ervaart zul je merken dat het weer gaat stromen (dit is zelfs voelbaar voor die gene die het ontvangt).

De energie van Reiki kan je helpen te ontspannen en helpen onderbewuste spanningen in je lichaam aan de oppervlakte te brengen.
Reiki zorgt er voor dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer gaat stromen en je lichaam zich kan herstellen. Het is een eenvoudige en effectieve methode voor het overdragen van de universele levensenergie.

Degene die je behandelt hoeft zich niet te ontkleden, want de energie van Reiki gaat overal doorheen. Je legt eenvoudig je handen op de verschillende plaatsen van het lichaam en je functioneert als 'doorgeefluik'. Terwijl de Reiki energie door je handen stroomt doet deze haar werk. Reiki werkt niet alleen op mensen, maar ook op dieren en planten.

Reiki is geen religie. Reiki wordt ook gebruikt als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

Reiki geneest niet, dat doet het lichaam nog altijd zelf !

Website by Flaunt it! www.flaunt-it.nl