Regressie

Regressie betekent letterlijk: Teruggaan in de tijd
Door deze regressie te gebruiken, gaat de cliënt terug naar de tijd waar de gebeurtenis "het trauma" is ontstaan.

Regressie helpt om de "oorspronkelijke" gebeurtenissen beter te verwerken zodat de geestelijke en/of lichamelijke napijn, verdwijnt. Dit kunnen we doen door de cliënt in trance te brengen. ( Trance is een diepe ontspanning .)

Ik breng de cliënt in trance omdat:
  • in trance kunnen wij vergeten en verdrongen herinneringen uit het onderbewuste ophalen
  • en dat zonder dat ons bewustzijn er steeds tussen komt.

Als de cliënt in trance is gaan we naar het eerste moment waar de klacht is ontstaan. We laten de cliënt vertellen wat hij / zij hoort, ziet, voelt, ruikt of proeft.
Tijdens de sessie herbeleeft de cliënt ervaringen uit het verleden.

Door met deze ervaringen te werken verandert de emotie en neemt bijvoorbeeld "verdriet of woede" af. Op die manier is het mogelijk de emotie(s) te verwerken.

Doordat er een verschuiving ontstaat, zal er op zowel emotioneel en lichamelijk niveau iets veranderen, het kan ook inzicht brengen in bepaalde patronen.
Door de herbeleving en de vaststelling dat we ouder, wijzer en meer volwassen zijn geworden, kunnen we nu beslissen om er anders mee om te gaan.

Na dat er een verschuiving is ontstaan zal de klacht gedeeltelijk of in zijn geheel oplossen. Vaak zijn er een aantal sessie nodig om het doel te bereiken van de cliënt waar hij / zij aan werken.

Website by Flaunt it! www.flaunt-it.nl